Kugiran ‘When We Were Young’ Ditempah Semula Oleh Promoter Las Vegas Tempatan
toto

Kugiran ‘When We Were Young’ Ditempah Semula Oleh Promoter Las Vegas Tempatan

Puluhan ribu peminat muzik punk dan emo kecewa pada hari Sabtu. Ketika itulah hari pembukaan festival sulung “When We Were Young” di Las Vegas dibatalkan oleh tiupan angin 60 mph. Tetapi penganjur konsert tempatan meletakkan sedikit Pengeluaran SGP angin ke dalam layar mereka. Mereka menempatkan lebih daripada sedozen kumpulan yatim piatu ke pentas Las Vegas, mengambil sebahagian daripada pedih daripada sebanyak 85,000 percutian yang musnah.

Kittie dijadualkan bermain di pentas utama di ‘When We Were Young Festival’ pada hari Sabtu, sebaliknya melakukan persembahan percuma di kelab Las Vegas yang penuh sesak. (Imej: myrockshows.com)

Max Adler adalah salah seorang daripada berpuluh-puluh penganjur konsert Las Vegas yang meningkat. Dia membantu menempah Anthony Gree, Alkaline Trio, Senses Fail, Thursday, Bayside, dan Saosin ke dalam persembahan percuma di Sand Dollar Lounge di pusat bandar; dan kumpulan metal Kanada Kittie yang bersatu semula menjadi persembahan percuma di Sand Dollar Lounge di Spring Mountain Road.

“Saya berasa ngeri bahawa ini berlaku kepada ramai orang,” kata Adler. “Saya tahu begitu ramai peminat yang keluar dengan tiket untuk hari Sabtu sahaja, dan Keluaran SDY nampaknya tidak adil mereka tidak akan dapat melihat mana-mana kumpulan kegemaran mereka bermain.”

Sebaik sahaja berita pembatalan dikeluarkan, Adler – bekas pegawai eksekutif dengan Live Nation dan AEG Live in Vegas – menyiarkan berita di media sosial kepada hubungan tempatnya: Walau apa pun persembahan yang anda anjurkan malam ini, anda perlu mencuba dan menggantikannya ia dengan salah satu kumpulan yang menjadi yatim piatu akibat pembatalan itu.

Notis Sejam

Live Nation, yang menganjurkan “When We Were Young,” membatalkan hari pertamanya hanya sejam sebelum pintu dijadualkan dibuka ke Las Vegas Festival Grounds, yang memuatkan 85,000 orang. Tidak semua hadirin festival menerima e-mel pembatalan pada masa yang sama, dengan beberapa orang menemui penyata dalam peti masuk mereka selewat-lewatnya jam 10:30 pagi

“Ini bukan keputusan yang dibuat dengan mudah,” baca kenyataan Live Nation. “Kami tahu ramai daripada anda pergi ke kawasan itu untuk menikmati hari yang menakjubkan bersama kumpulan kegemaran anda dan telah menantikan harinya selama berbulan-bulan. Kami sama-sama teruja dan terharu kerana terpaksa berkongsi berita ini.”

Kumpulan muzik yang dijadualkan membuat persembahan termasuk My Chemical Romance, Paramore, Avril Lavigne dan Jimmy Eat World. Pemegang tiket yang membeli tiket mereka terus dari festival itu diberitahu mereka akan menerima bayaran balik dalam masa kurang daripada sebulan, kata kenyataan itu.

Saguhati Lain untuk Pembatalan

Juga pada hari Sabtu, persembahan percuma telah dipersembahkan oleh HK Prize penghibur festival HorrorPops di Double Down Saloon; All-American Menolak di Soul Belly Barbecue; dan Hawthorne Heights, Red Jumpsuit Apparatus, dan Armor For Sleep at The Strat.

“Seluruh komuniti konsert Las Vegas bekerja keras hari ini,” kata Adler. “Walaupun pembatalan itu bukan salah sesiapa, kami merasakan adalah tanggungjawab kami untuk mencuba dan menjadikannya lebih baik untuk sekurang-kurangnya beberapa peminat.”

Menurut kenyataan Live Nation, baki konsert “When We Were Young” pada Ahad (23 Okt.) dan Sabtu depan (29 Okt.) kekal dalam buku dan “sedang bergerak ke hadapan dengan sewajarnya.”